Панагюрище ще грейне на 1 декември с нова приказна украса

Панагюрище ще грейне на 1 декември (петък) с нова приказна украса. Тогава на площад „20-и април” с празнична програма на хор „Децата на Панагюрище” и с приказно светлинно шоу жителите и гостите на града в полите на Средна гора ще посрещнат Дядо Коледа и неговите помощници – джуджетата и заедно ще отброят последните секунди до запалването светлините на Коледната елха.

За поредна година Община Панагюрище ще създаде неповторимо празнично настроение като надгради коледно-новогодишната украса с нови елементи. Приказно Коледно дръвче ще засияе на площад „20-и април“, където украсата ще бъде допълнена от нови светлинни и фигурални елементи.  Празнично осветени ще са площад „Павел Хаджилуков” и градинките на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“, а нови светлинни елементи ще създават празнично настроение на улиците „Райна Княгиня“ и „Георги Бенковски“.

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. Празнично озарени ще бъдат и фасадите на сградите на Общината и Народно читалище „Виделина-1865”. С изцяло нова украса ще заблестят фасадите на Театър Дом-паметник и Градския универсален магазин. Два нови коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града. За втора поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

Коментари

Задължително поле