Панов с абсурдни искания към президента

Съдия №1 настоява за свикване на ВНС

Като абсурдни определиха депутати исканията на съдия №1 на България Лозан Панов към президента Румен Радев. Шефът на Върховния касационен съд настоя държавният глава да инициира конституционни промени и да свика Велико народно събрание. Срещата, поискана от Панов, продължи около половин час и затвърди критиките към магистрата, че се е превърнал в политиканстваща фигура.

“Реформата не е в дълбочина, реформата в съдебната власт не се е състояла”, коментира след срещата пред репортери Панов. Той обясни, че настоява за “структурна реформа в съдебната власт, за да може прокуратурата да не е безконтролна и безотчетна”. “Прокуратурата трябва да бъде независим орган равно отдалечен от всички власти”, смята председателят на ВКС.

Той обясни, че президентът Румен Радев проявил разбиране и обещал да направи срещи с други представители на съдебната и изпълнителната власт. “Оттук нататък очаквам неговата реакция”, обяви Панов.

От прессекретариата на “Дондуков” 2 разпространиха съобщение, в което се посочва следното: “По време на срещата бяха представени предложения за реформи в съдебната власт на председателя на ВКС Лозан Панов, както и перспективи за развитието на правосъдната ни система, които да гарантират нейната независимост и разделението на властите в страната.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България