Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Парк „Търновград – духът на хилядолетна България” ще представя средновековни занаяти

Парк „България в миниатюри”, който ще бъде изграден във Велико Търново в местността Хренк хисар, ще се нарича Парк „Търновград – духът на хилядолетна България”. Това решиха на редовното си заседание в четвъртък съветниците в местния парламент. Предложението е на общинска администрация, като инвеститорът предвижда в парка да бъдат представени български народни занаяти, като ще бъдат преподавани и уроци за нашенските традиции и творчество.

Екскурзоводи пък ще запознават туристите с историята на България през вековете.
Преди предложението да бъде гласувано, Николай Цонев от ВМРО сподели опасения, че паркът ще конкурира Самоводската чаршия, тъй като там също ще се демонстрират занаяти.

В отговор кметът на общината инж. Даниел Панов обясни, че представените занаяти ще бъдат средновековни, а създаването на парка ще даде и една ясна визия за развитието на тази част от Велико Търново, намираща се в подножието на хълма Царевец. „Вече има един такъв парк и за съжаление, вместо Велико Търново да е първи, ще сме на опашката. С името на парка, което днес променяме, показваме, че Старата столица ще е акцента в този проект. Да, на Хренк Хисар има археология и след като получихме разрешение от министерство на културата за изграждането на парка, инвеститорът се е задължил, ако попадне на находки, да съобщи за тях, без да нарушава целостта им. Тази зона на града ни остана неразработена и с неясна визия. Разговарял съм в историци и имаме идея, след построяването на атракцията и създаването на подходяща инфраструктура и паркинг, да бъде отворена и задната порта на Царевец, откъдето също да влизат туристи.” – обясни инж. Даниел Панов.

С мнозинство великотърновските съветници подкрепиха Парк „България в миниатюри”, който ще бъде изграден във Велико Търново в местността Хренк хисар, да се нарича Парк „Търновград – духът на хилядолетна България”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.