На 26 май 2019 да почерпят

Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер

Със 116 гласа „за“, и след 4-часови дебати, парламентът освободи вицепремиера Валери Симеонов и избра Марияна Николова за заместник министър-председател на негово място.

Против номинацията на премиера Бойко Борисов гласуваха 62 народни представители. Нямаше въздържали се.

Общо 178 депутати участваха в гласуването.

Рокадата в кабинета мина с гласовете на ГЕРБ (89 депутати), Обединени патриоти (19 от общо 27), но без „Атака“, които не гласуваха, „Воля“ (6) и двама независими народни представители. Против гласуваха от БСП (45) и ДПС (17).

Веднага след избора й Николова положи клетва пред Народното събрание като вицепремиер по икономическата и демографската политика.

Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и административни практики“ и „Право“ в СУ „Свети Климент Охридски“.

Вписана е в Софийска адвокатска колегия. Има редица обучения и специализации в страни-членки на ЕС – Германия, Австрия и Великобритания. Работила е в „Топлофикация“ АД като юрисконсулт. Заемала е различни експертни длъжности в Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Работи като директор на Дирекция „Правнонормативна дейност“ в МЗХ. През 2014 г. става член на Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие”. През 2015 г. работи като държавен експерт в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. От 2015 до 2017 г. е ръководител на отдел „Договорно-правен и правна защита” в НЕК. Професионалната й кариера я отвежда и в Държавната агенция за метрология и технически надзор към Министерство на икономиката.

Преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към МС.

От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.

Владее свободно немски и английски език

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. В социалните мрежи се прокрадва едно предположение:Че Валери Симеонов се подиграва на бат Бойко като предлага гаджето си за вицепремиер.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.