Енергийни експерти от САЩ пред Борисов: Във Вашингтон още говорят за срещата Ви с президента Тръмп

Инвеститори се насочват към „Лозенската яка”

Трима ранени в тежка катастрофа

Деца намериха 100 лв. и ги върнаха

Срути се част от стълбище в училище в Кърджали, евакуираха всички ученици Инцидентът е станал по време на концерт във фоайето

ДАМТН: Все още се предлагат потенциално опасни пиротехнически изделия на пазара

Може ли да ми забранят да ползвам неплатен отпуск?

Скандал с Нобела за литература заради лауреат – фен на Милошевич

Заподозреният за нападението в чешка болница се самоуби

Откриха ново огнище на африканска чума по свинете около добричко село

Младежи въртели наркопазара в Елин Пелин, родителите им знаели

Започва делото срещу Викторио Александров, убил приятелката и детето си

Галена с много провокативна визия в последния си клип

Селфи отведе полицаи при ученик с марихуана Първата реколта от 500 грама е иззета

Прокуратурата: Разследването на опита за отравяне на Емилиян Гебрев продължава Очакват се резултатите от видеотехническата експертиза, възложена на ФБР

Парламентът успя да събере кворум за днешното заседание От ДПС дадоха рамо на мнозинството

Парламентът и днес не успя да се събере до 121 депутати от първия път, за да започне работа, но вторият опит беше успешен, и то само заради „помощ от публиката“.

При първоначалната регистрация БСП и ДПС гледаха сеир как мнозинството, въпреки че беше много по-многолюдно от вчера, не успя да достигне заветната цифра, информира Канал 3.

Електронното табло показа 116 регистрирани народни представители. Така се оказа, че въпреки мобилизацията, мнозинството ще трябва да събере петима свои представители за 15 минути. Толкова отсрочка за попълване на редиците даде председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

След паузата соцдепутатите, начело с Корнелия Нинова, не само не се регистрираха, но изобщо не влязоха в пленарната зала.

Затова пък народните представители от ДПС проявиха снизхождение и осигуриха заветните липсващи депутатски бройки от мнозинството.

Така при втория опит в 9.15 се регистрираха 135 парламентаристи и Караянчева удари звънеца за начало на работния ден.

„Една от основните причини да няма кворум е дневният ред на Народното събрание“, заяви след старта на заседанието Рамадан Аталай от ДПС.

Той посочи, че визира тотално неприемливия проектозакон за местното самоуправление, който беше предвиден като първа точка вчера и днес. Съображенията му са заради „усещане за репресивни машинации и механизми“. От БСП и ДПС не приемат предложенията за даване на полицейски правомощия на общински охранителни звена, защото така се изземват функциите на МВР.

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов изрази изненада защо така остро се скача срещу законопроекта, но се съгласи да даде заден.

Така ГЕРБ направи реверанс на ДПС, като предложи нежеланият от тях проект да отпадне от дневния ред. Същото поиска и соцдепутатът Красимир Янков и за закона за охранителната дейност, който заради подобни съображения бе обявен за противоконституционен вчера от ВАС по искане на главния прокурор и президента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.