Парламентът ще разгледа предложението на „Обединени патриоти“ за таван субсидиите и даренията за политическите партии

Народното събрание. Снимка: Пламен Стоименов/ архив

Парламентът ще разгледа предложението на „Обединени патриоти“ за таван субсидиите и даренията за политическите партии. Това е заложено като точка първа в седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

Предложението е заложено в Закона за политическите партии и е внесено от „Обединени патриоти“. Именно на тях се пада правото за предложение за първа сряда от месеца. Те предлагат максимален размер на дарението от физически лица за една календарна година до 10 хил. лв. От „Обединени патриоти“ предлагат и максимален размер на субсидията в размер на 6 млн. лв. за една календарна година, независимо от получения брой гласове.

Народните представители ще разгледат и промените в Закона за опазване на околната среда на второ четене. Законопроектът е внесен от председателя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и група народни представители.

Направените предложенията гарантират, че всички инсталации, изгарящи отпадъци, независимо от техния капацитет, от това дали са за изграждане или за реконструкция и модернизация, ще преминават през процедурата по задължителна ОВОС.

Друг важен момент е предложението е и така наречените експериментални инсталации да подлежат на задължителна ОВОС. На вниманието на депутатите се поставя и проект на решение за приватизация на обособена част от имуществото на „Летище Горна Оряховица“.

Коментари

Задължително поле