Партията на Слави вече е вписана в регистъра

Предлагат депутатите да са 120

Искат електронно гласуване и мажоритарен вот

Шоуменът обяви, че формацията му ще се яви на избори, когато и да са те

Политическият проект на Слави Трифонов “Има такъв народ” е вписан в публичния регистър на политическите партии. Това съобщи в профила си в туитър сценаристът Тошко Йорданов. В края на юни Софийският градски съд допусна регистрацията.

Партията бе регистрирана от втория опит, след като при първия съдът не прие да бъде вписана в регистъра на политическите формации “Няма такава държава”. Причината бе, че в логото й присъстваше националният трибагреник.

В изпълнителния съвет на “Има такъв народ” влизат седем членове - Слави Трифонов, Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Виктория Василева, Драгомир Петров, Филип Станев и Александър Вълчев. Трифонов е председател на партията, а негови заместници са сценаристите Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев.

Новата политическа формация се обяви за мажоритарна избирателна система, намаляване на броя на депутатите наполовина (т. е. на 120), въвеждане на електронно гласуване и пряк избор на главния прокурор и на омбудсмана.

“Ще се явим на избори, когато и да са те”, заяви преди дни Слави Трифонов в интервю за БНР. “Искам да кажа на всички, които харесват или не харесват партия “Има такъв народ” - уверен съм, че благодарение на всички вас, това начинание ще има успех”, обърна се към привържениците си Слави Трифонов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика