Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Партията на Слави с пирамидална структура Членове ще се приемат само след подбор и с решение на най-високо ниво

На учредителното събрание на ПП “Няма такава държава” присъстваха 559 делегати от цялата страна.

Националната конференция на партия „Няма такава държава“ избира председател, Изпълнителен съвет и Арбитражно-контролна комисия по предложение на председателя, с обикновено мнозинство за срок от 4 години.

Това постановява уставът на новата политическа сила, с който „Труд“ разполага. Подобно на повечето партии, създадени в последните години, правилата очертават пирамидална структура на формацията. Посоченият от лидера Изпълнителен съвет избира областните координатори. И предлага общинските координатори, които се избират от по-висшия орган Националния съвет.

Националният съвет се състои от членовете на Изпълнителния съвет и на Арбитражно-контролната комисия (посочени от председателя), от областните координатори (посочени от Изпълнителния съвет) и от евентуалните бъдещи членове на парламентарната група.

Посочената от председателя Арбитражно-контролна комисия разглежда в срок до 2 месеца всяко едно заявление за членство и може да препоръча отказ „когото са налице доказателства, че кандидатът не отговаря на критериите за членство или са налице факти, които противоречат на принципите и целите на партията“. Всеки член се приема с решение на най-високо ниво – на заседание на Националния съвет, в срок до 6 месеца от подаване на заявлението за членство.

За останалите поддръжници на партията е въведена фигурата на симпатизанта, „който симпатизира на идеите и принципите на Политическа партия „Няма такава държава“ и „регистрацията като такъв не го обвързва с членство в Политическа партия „Няма такава държава“ и правата и задълженията на членовете“. Регистрацията се извършва онлайн чрез формата за регистрация в сайта на партията или след подаване на заявление по образец при общинския координатор.

В устава на „Няма такава държава“ се споменават вътрешнопартийни допитвания и референдуми и вътрешни избори за публични и изборни длъжности, но такива процедури не са разписани.

Като източник на финансиране изрично изрично е посочена „издателска дейност, авторски права и ползване на интелектуална собственост, както и от продажба и разпространение на аудио и аудиовизуални материали с партийно-пропагандно съдържание“ и „приходи от фондонабиращи прояви“. Евентуална държавна субсидия не е спомената, но не е изключена.

Седалището и адреса на управление на новата партия е на столичната ул. “Одрин“ 70, ет. 7, ап. 18 в квартал „Зона Б-5“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Още по темата

 1. Слави Трифонов: Името „Няма такава държава“ не нарушава нито един закон Твърдението “Няма такава държава” не отговаря на въпроса “каква?”, посочи лидерът на новата партия

 2. Прероден Слави и злите орисници

  От
  Изображение на Труд
 3. Слави Трифонов: Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост (ВИДЕО)

 4. Учредиха партията „Няма такава държава“, председател е Слави Трифонов (СНИМКИ) По първоначална информация заместници са част от екипа му от сценаристи

 5. Заключиха телефоните на учредителите на „Няма такава държава”

 6. Започна учредителното събрание на партията на Слави Трифонов (СНИМКИ)

 7. Слави яхва политиката Утре учредяват партията на Трифонов

 8. Авторът на „Нема такава държава“ няма да е сред учредителите на партията на Слави

 9. Над 300 000 последователи Слави влиза в политиката с най-много фенове във фейсбук

 10. От Слави са теренът и балеринките, политшоуто е от и за отвратителните

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.