Патриотите са на среща в централата на ГЕРБ

Започнаха преговорите за нов кабинет. Тримата лидери на „Обединените патриоти” – Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров са в централата на ГЕРБ, предаде БТВ. Там са и някои от членовете на ръководството на ГЕРБ Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Томислав Дончев.

Очакваше се разговорите между двете формации да започнат след връщането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от форум на Европейската народна партия.

"Обединени патриоти" вече се обявиха за широк кабинет с ГЕРБ и БСП.

dsc00367

По-рано се появиха твърдения, че Патриотите ще поставят условието министър-председател на България да не бъде Бойко Борисов, а някой от тяхната коалиция. Юлиан Ангелов от политическата формация коментира по "България он ер", че официално такова решение все още не е взето, но подкрепя виждането.

"Министър-председател на България трябва да бъде човек от Обединените патриоти", посочи той и подчерта, че Патриотите сега са фактор, без когото не може да се формира правителство.

"Сега можем да реализираме политиките, които предлагаме. Ако искаме да ги осъществим, най-вероятно трябва да участваме в изпълнителната власт", добави политикът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика