"Пафа" - виртуалната сянка на танцьора

Новата хореография на Боряна Сечанова

В "Метаморфозите" на Овидий Пафа е дъщеря на Пигмалион и оживялата му творба - статуята Галатея. В този факт трябва да търсим дълбоката символика на най-новия проект на Боряна Сечанова и фондация „Пространство за танц“, който ще бъде излъчен на живо във фейсбук в 21 ч. на 27 май.

Танцова инсталация с име на жена


"Пафа" е създаден в резултат на артистично осмисляне на новата пандемична реалност, която ни изправи насаме срещу дигитализирания образ на света, с който общуваме. Представлява танцово-визуална инсталация, в която се сливат и заместват реалността на живите изпълнители, с виртуалната реалност на техните дигитални отражения, сливат се технология  и изкуство, живо и неживо в сложни взаимовръзки между действащите лица и техните дигитални образи. 

Гледайте във фейсбук на 27 май в 21 ч.  


Партньори на проекта са Българските културни институти в Лондон, Берлин и Рим и Музикалния театър в София. Хореографията е на Боряна Сечанова, сценограф - Венелин Шурелов. За излъчването на живо проектът разчита на Студио „Бленд“ ООД. Ще видим артистите от "Арабеск" Виктория Петрова, Таня Кацарова и Филип Миланов.
Освен представянето на танцовата инсталация втора част на проекта е дискусия на авторите с поканените гости анализатори и с публиката на live streaming представянето от различни точки на света. Излъчването на живо гледайте на фейсбук страницата на проекта https://www.facebook.com/PAPHA-Dance-Space-Foundation-334091871306436
Проектът се реализира с подкрепата на Столична община - Програма „Култура“ на Столична община, България

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства