Забраняват дронове заради Апостола Засилени мерки за сигурност на церемонията в София

16 американски щата съдят администрацията на Доналд Тръмп

Русия изпраща 300 тона лекарства във Венецуела

Тръмп: Всички опции за Венецуела остават на масата

Турско издание: САЩ превозват ислямски терористи на камиони до своите бази в Сирия

Днес ще е предимно слънчево

Пазят Живко Миланов за дербито с ЦСКА

Пак пей, Веско, за полицията!

„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Пациентски организации искат от следващия парламент Закон за пациента

20 пациентски организации поискаха от следващия парламент да приеме с приоритет Закон за пациента, за да се гарантират правата на българските граждани.

Те настояват и за незабавно въвеждане на електронната здравна карта, което ще осигури адекватно лечение и ще премахне хаоса около пръстовите отпечатъци, информира БНР.

В новият закон за пациента трябва да залегне изискването, всяко лечебно заведение да издава разходен документ, който да бъде подписван от болния преди да бъде предаден в здравната каса. Целта е по добър контрол върху разходването на средства. Ако пациентът сметне, че не е лекуван добре може да откаже да подпише документа и тогава експерти от здравно министерство и от здравната каса трябва да направят проверка.

От пациентските организации изразиха притеснение и от високите нива на замърсяване на въздуха. Към инициативата „Дишай свободно“, която се провежда вече година, скоро ще се присъединят и еколози. Дияна Хаджиангелова от Асоциацията на българите с белодробни заболявания направи конкретни предложения:

„Трябва да проявяваме независим контрол примерно на измервателните станции, безплатен транспорт при високо замърсяване. Надяваме се това да се случва. Местата за паркиране да бъдат сведени до половината в центъра на града“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.