На 19 юни 2019 да почерпят

Шофьор помете полицейски шеф на мотор в София

Западът превръща хората в биороботи с айфони

Емил Радев ще е евродепутат от листата на ГЕРБ

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Румънец начело на фракцията на Макрон Дачиан Чолош е компромис между Париж и Хага

Солистите Виктор и Евгения: Нашият хор помага да разберете Русия Започна турнето на Кубанския казашки ансамбъл в България

Газ битката САЩ – Русия сваля цената на горивото у нас В хъб “Балкан” се чака, освен руско и азерско гориво, и американски и египетски втечнен газ

Българите никога няма да надхвърлят 7 млн. души По най-лошия сценарий за 80 г. ще се стопим до 2 млн.

Алесандра Амброзио си почива в съседна Гърция

ЕС отложи до октомври решението за започване на преговори с Албания и Северна Македония

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 19 юни 2019

Купуваме 50% по-малко нови коли от гърците Германците ни изпреварват осем пъти по автомобили

Тръмп: Бих обмислил военно нападение срещу Иран, за да не се сдобие с ядрено оръжие

Образователният министър Красимир Вълчев: Още 113 училища стават иновативни 400 от 2400 школа въвеждат подобрения в преподаването

Пенсионери крепят щата в общинските поликлиники Въпреки стабилното финансово състояние

Застаряването на персонала е най-големият проблем на доболничната помощ във Варна. Това стана ясно на заседание на комисията „Собственост и стопанство“ към общинския съвет, на което бяха приети отчетите на общинските болници и диагностично-консултативни центрове /ДКЦ/ за миналата година.

Резултатите сочат, че повечето от тях са в добро финансово състояние и са приключили 2018 г. с печалба.

Рекордьор е Онкоболницата с 209 000 лв. Екипът й получава и най-високата средна заплата в сферата на общинското здравеопазване – 1574 лв.

В шестте ДКЦ средните възнаграждения варират от 920 до 1400 лв., като всички страдат от липса на млади кадри. 60% от персонала е в пенсионна или предпенсионна възраст. На места работят медицински сестри на повече от 70 г., защото няма кой да ги смени, споделиха управители на ДКЦ.

В най-тежко финансово положение сред общинските здравни дружества е Белодробната болница, чийто управител доц. Христо Ганчев единствен не бе освободен от отговорност от членовете на комисията.

Причината за хроничната криза той обясни с факта, че МЗ отпуска по 38 лв. на ден за лечение на всеки болен от туберкулоза, а реално са нужни около 90 лв. Като резултат се трупат около 500 000 лв. загуби годишно и се налага общината периодично да спасява болницата от фалит с финансови инжекции.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.