Турски полицай стреля по колега, а след това в себе си, след спор

Росен Желязков: Досега в Европейския парламент не е имало прецедент, какъвто има с пакет „Мобилност“ 1 Според министърът се спекулира по темата

Масови арести след атаки срещу роми в Париж

Красимир Каракачанов: Не мисля, че скандалът с апартаментите ще разклати властта

Главният прокурор на Турция и заместничката му в музей „Етъра” опитаха как се тъче

Нова водна стена, пейки и осветление на площад „Гарибалди“ Предстоят довършителни дейности по озеленяването

Възпоменание пред Паметника на Одринската епопея в Деня на Тракия (СНИМКИ)

Административният капацитет в България сe е подобрил с над 4% Това сочат резултатите от национално проучване „Индекс на административния капацитет на държавната администрация” на Стопанска академия

Апелативният съд обяви за решаване дело за пране на пари срещу трима сливенци

Това ли наричате футбол?

Пламен Таушанов, БАЗП: Над 15 000 българи умират годишно заради замърсяването на въздуха

Мария Захарова: САЩ трябва да спрат да тормозят венецуелския народ със санкции

Момчета потрошиха площадка, камери ги записаха

Англия с жалба до УЕФА, заради маймунски звуци

Обезопасяват парка „Борово око” в Търговище По предписание се премахват стари дървета и се засаждат нови видове

Пенсионерка прибрала чуждо портмоне и похарчила 190 лева, после ги възстановила

Финансово затруднена пенсионерка от Търговище се изкушила да прибере, оставено без надзор, портмоне в аптека и да похарчи парите, а после се чудела как да си признае. Това съобщиха от полицията в Търговище, след като установиха извършителя на кражба на портмоне със 190 лева и документи за самоличност.

Те изчезнали на 11 ноември в аптека, докато 59-годишната собственичка прибирала купените лекарства. Жената се улисала в разговор. В това време на опашката била и 66-годишна пенсионерка, която също трябвало да си купи лекарства.

По-възрастната била затруднена финансово и се изкушила да вземе портмонето, вероятно  виждайки, че в него има банкноти. Похарчила парите за сметки и лекарства, но  после я загризала съвестта. Почнала да се чуди как да си признае и да върне сумата. Докато преживявала стореното, полицията я издирала по запис от камера. Тя разказала, че горчиво съжалявала и никога не е посягала на чуждо. Възстановила и сумата, казаха от полицията.

Жената няма криминални прояви. Била поредният средностатистически пенсионер, който се чудел как да оцелее с мизерните месечни суми, които получава, а те не стигат и за лекарства.

Потърпевшата също била пенсионирана, вероятно по болест, казаха от полицията. Отказаха да съобщят какво са работили преди жени, за да им спестят повече неудобство.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Била поредният средностатистически пенсионер, който се чудел как да оцелее с мизерните месечни суми, които получава, а те не стигат и за лекарства.

  2. Какво можеш да направиш в Бългерията със сто и деветдесет лева? За цял месец-190 лева! Дори и да са на човек,за 3 или 4-членно семейство. А ако единият родител не работи,трайно е безработен? Тези 480-550 лева за какво да са по-напред? Всичко е важно. Сметки,отопление,храна ,дрехи,образование,обувки,учебници,помагала,лекарства/изследвания,посещения при лекар/ и т.н. За какво по-напред?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.