Пенсионерка прибрала чуждо портмоне и похарчила 190 лева, после ги възстановила

Финансово затруднена пенсионерка от Търговище се изкушила да прибере, оставено без надзор, портмоне в аптека и да похарчи парите, а после се чудела как да си признае. Това съобщиха от полицията в Търговище, след като установиха извършителя на кражба на портмоне със 190 лева и документи за самоличност.

Те изчезнали на 11 ноември в аптека, докато 59-годишната собственичка прибирала купените лекарства. Жената се улисала в разговор. В това време на опашката била и 66-годишна пенсионерка, която също трябвало да си купи лекарства.

По-възрастната била затруднена финансово и се изкушила да вземе портмонето, вероятно  виждайки, че в него има банкноти. Похарчила парите за сметки и лекарства, но  после я загризала съвестта. Почнала да се чуди как да си признае и да върне сумата. Докато преживявала стореното, полицията я издирала по запис от камера. Тя разказала, че горчиво съжалявала и никога не е посягала на чуждо. Възстановила и сумата, казаха от полицията.

Жената няма криминални прояви. Била поредният средностатистически пенсионер, който се чудел как да оцелее с мизерните месечни суми, които получава, а те не стигат и за лекарства.

Потърпевшата също била пенсионирана, вероятно по болест, казаха от полицията. Отказаха да съобщят какво са работили преди жени, за да им спестят повече неудобство.

Коментари

Задължително поле