Пенсионер зад волана удари три момичета

Снимка: Фейсбук

В 09:02 часа тази сутрин в ОДМВР-Шумен е получен сигнал, че на бул. „Велики Преслав“ в град Шумен в близост до кръстовището с ул. „Шуменска комуна“ е възникнал пътен инцидент. На място са изпратени екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР- Шумен и Центъра за спешна медицинска помощ.

По първоначални данни лек автомобил, управляван от 70-годишен мъж, е ударил три момичета на 17, 16 и 15 години. Децата са контактни, откарани са за преглед в МБАЛ Шумен. Водачът е изпробван с техническо средство, като не е установено наличие на алкохол. Изясняват се обстоятелствата около пътния инцидент.

Добри Христов, който бил зад волана на "Пежо"-то блъснало три момичета, обясни, че е карал с 20 км/ч. По думите му обаче, децата тръгнали да пресичат внезапно и по диагонал на обозначеното за пешеходци място.

За късмет и трите момичета нямат фрактури, получили са само контузни наранявания. Ще бъдат освободени за домашно лечение, каза за "Труд" директорът на болницата в Шумен д-р Димитър Костов.

Водачите на МПС да управляват в посочения участък с повишено внимание и да спазват указанията на полицейските служители, които регулират движението.

Коментари

Задължително поле