Пенсионер от Войводино убит заради менче и тава

Двама роми с постоянна мярка "задържане под стража"

Менче и тава са били плячката, заради която двама роми от Вълчи дол убиха пенсионер от с. Войводино. Драмата, която потресе малкото село, се разигра през нощта на 16 ноември.

Ангел Петров и Ивелин Маринов влезли в дома на самотника Недко Господинов да крадат. Той обаче ги усетил. За да не ги издаде, двамата го затрили. Удряли го с бухалка, а не с брадва, както бе огласено първоначално, стана ясно на заседание на Варненския окръжен съд, който наложи на двамата обвиняеми постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража".

Трупът на Недко бе открит в съботната сутрин от съседка. Задигнатите вещи пък бяха намерени изхвърлени край пътя, а убийците бяха заловени след броени часове. Въпреки че пред разследващите те направили самопризнания, пред съда 29-годишният Ивелин обяви, че не е извършил престъплението, защото е 100% инвалид. Имал тежки изгаряния по ръцете, но не и експертиза от ТЕЛК. Ивелин и 27-годишният Ангел неуспешно поискаха да бъдат пуснати под домашен арест, тъй като имат по две деца. И двамата са с основно образование и са безработни. Ако бъдат признати за виновни, съдът може да им наложи от 15 г. лишаване от свобода до доживотен затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право