Пентагонът разпространи кадри от ликвидирането на лидера на "Ислямска държава" (ВИДЕО)

Кадър от атаката на американските военни срещу Абу Бакр ал Багдади

Пентагонът разпространи първи кадри и видеозаписи от операцията в Сирия, при която е бил ликвидиран лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади.

На видеото се виждат морски пехотинци, които се приближават през нощта в събота срещу неделя до комплекса, в който се е криел Багдади. Притиснат от военните Багдади се е взривил с бомба в тунел. Експлозията убива освен него и две малки деца. Загиват още четири жени и един мъж.

"Опитахме се да призовем Багдади да се предаде. Той отказа и слезе в подземието и докато се опитвахме да го накараме да излезе, ние смятаме, че той детонира колан с експлозиви и се самоуби", разказа шефът на Пентагона пред телевизия Си Ен Ен.

В същото време се разбра, информаторът на тайните служби на САЩ, който е помогнал за ликвидирането на лидера на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади в сирийската провинция Идлиб, ще получи до 25 милиона долара. Според източници информаторът е бил арабин, който се обърнал срещу "Ислямска държава", след като те убили негов роднина. Той бил внедрен в обкръжението на Багдади от кюрдските Сирийски демократични сили, които след това предали контрола над този агент на американски разузнавачи.

Коментари

Задължително поле