Протестиращите в Перник с шествие и молебен за дъжд (СНИМКИ)

Протестиращите в Перник излязоха на гражданско шествие и молебен за дъжд. Въпреки студеното време стотици жители на града, облечени в жълти жилетки се включиха в шествието като настояваха за оставки от отговорните за водната криза в града, както и за спешен избор на нов управител на местното ВиК-дружество.

Снимки: Юлиан Тодоров

Организатори бяха инициативен комитет "Спаси Перник". След протестното шествие местните се събраха на молебен.

Участниците в шествието се събраха в 13.30 часа пред централния пернишки храм \"Св. Иван Рилски\", където беше отслужен молебен за преодоляване на безводието.

Трябва да се поеме отговорност за хуманитарната криза в Перник, каза пред "Труд" един от участниците в шествието Сашо Александров. По думите му обещанията, че ще се носи вода от други водоеми няма как да бъдат изпълнени. Трябва да излезе целият Министерски съвет и всички депутати от Народното събрание и с кофи да носят вода в язовира - няма как да стане, допълни той. Германци, гърци, французи - всички могат да протестират, защо? Защото българите са абсолютни роби, възмути се още той като добави, че в страната ни никой не търси правата си.

Молебенът беше с частица от мощите на Св. Иван Рилски.

Коментари

Задължително поле