Дневен хороскоп на Алена за сряда, 16.10.2019

На 16 октомври 2019 да почерпят

Кървавите сълзи на Арлекин „Жокер“ е чудовищен и талантлив филмов калейдоскоп, в който въобще няма морал

7 души загинаха, след като хеликоптер се разби в Афганистан

Тръмп поиска край на офанзивата в Сирия (обзор) Вашингтон обяви наказателни тарифи за Анкара

Красимир Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Шефът на съдиите и още четирима от БФС задържани за разпит

Сделки за милиарди сключиха Москва и Рияд Най-важното споразумение - за стабилизиране на цените на петрола

Пациент сам си избра сърдечната клапа Екип на проф. Иво Петров направи първата имплантация на MyVal

Убиецът Полфрийман излeзe от изолатора в Бусманци (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 октомври 2019

Защо чакахме досега?

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

20 млн. евро са нужни за повече чартъри

Петима пияни шофьори хванаха за една нощ в Сливен

Петима са наети по проект „Обучения и заетост” в община Свищов Те работят на пълен работен ден на позициите „портиер” и „технически сътрудник“

Проект „Обучения и заетост” – Компонент II, по който работи община Свищов, е насочен към безработни лица с 50 и над 50 процента трайни увреждания, на възраст над 29 години. По това проектно предложение от месец февруари 2019 г. са назначени 5 лица, от които 4 портиери и 1 технически сътрудник. Те работят на пълен работен ден на позициите „портиер” и „технически сътрудник“ за срок от 24 месеца на територията на гр. Свищов – Спортна зала „Септември“ и кметствата в селата Царевец, Българско Сливово, Драгомирово и Хаджидимитрово.

Наетите лица отговарят на всички изисквания по програмата – регистрирани в Бюрото по труда, с установена степен на трайно намалена работоспособност 50 и над 50%, но с възможност за участие в пазара на труда. Така за тях е обезпечена заетост на пълно работно време за срок от 24 месеца.

По този начин се дава възможност на хора, поставени в неравностойно положение, да подобрят качеството си на живот и да се реализират на трудовия пазар.

Красимира Маринова от Българско Сливово, Юлия Асенова от Драгомирово, Лилия Славева от Хаджидимитрово и Иван Евтимов от Царевец работят вече осми месец като портиери. Тяхната работа е свързана с осъществяване на пропускателен режим на входа на сградата, където работят; посреща и упътва гражданите; следи за реда в сградата; изпълнява и други дейности, съгласно длъжностната характеристика.

Силвия Евтимова е от Свищов и е назначена на работа в Спортна зала „Септември“ като технически сътрудник. Тя ще анализира и обобщава входящата и изходяща информация, ще приема и изпраща електронни съобщения и ще изпълнява и други дейности, свързани с естеството на работа.

В първите три месеца от стартиране на програмата на лицата бяха определени наставници, чийто задължения са да ги въведат в същността на работата и да ги запознаят с основните им задължения и отговорности.

Всички наети лица по програмата изразиха своето удовлетворение от факта, че Община Свищов им подава ръка и ги наема на работа. По този начин им се дава допълнителна възможност за устойчива заетост, тъй като това е една от най-уязвимите групи на пазара на труда и липсата на ангажираност и заетост може да доведе до загуба на трудови умения и социална изолация.

Именно поради тези причини Общинската администрация Свищов подкрепя и участва с проектни предложения във всички обявени схеми за наемане на лица от социално уязвими групи, насочени към осигуряване на заетост.

По този начин Община Свищов продължава своята политика на социална ангажираност и подаване на ръка на хората с увреждания, за да се чувстват пълноценни и полезни граждани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.