Пети ден издирват 67-годишен, прострелял екскмета на пазарджишко село

Пети ден служители на Областна дирекция на МВР-Пазарджик издирват 67-годишния жител на Овчеполци Николай Дачев за прострелването на бившия кмет на селото Трендафил Шарков.

Опитът за убийство бил извършен около 19 часа на 9 март (четвъртък) в близост до дома на пострадалия, който е прострелял с незаконно оръжие, а куршумът от пистолета попаднал в дясното му бедро след спречкване между двамата. "Съветваме Николай Дачев да се предаде доброволно, за да не утежни допълнително и без това тежкото си положение", коментира говорителят на Областна дирекция на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той уточни, че издирваният възрастен мъж е криминално проявен и осъждан, включително и за нанасяне на телесна повреда. 67-годишният Дачев засега се издирва само на територията на Пазарджишка област, но ако скоро не бъде открит или сам не се предаде на полицията, ще бъде обявен за общонационално издирване и снимката му ще бъде разпространена по медиите.

село овчеполци

Пострадалият Трендафил Шарков е настанен в МБАЛ "Пазарджик", но няма опасност за живота му, макар че куршумът е попаднал в непосредствена близост до артерията и бившият кмет на Овчеполци е загубил много кръв, докато бъде откаран с линейка до областния град.

Местните жители на Овчеполци пък разкриха, че издирваният Николай Дачев от години тероризирал съселяните си и много хора били пропищели от него, а един от тях дори бил намушкан с нож на мегдана на селото. Преди да простреля бившия кмет, с когото били в обтегнати съседски отношения, осъжданият мъж заявил, че от 3 дни го издирва, за да го убие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право