Съдят 19-годишен шофьор, убил велосипедист след употреба на дрога

Арестуваха 58-годишен мъж от Силистра, правил фалшиви документи

Намаляват броя на евродепутатите Предвижда се те да бъдат 705 вместо 751

Без заседание на кабинета утре, министрите са в Европарламента за председателството

„Етър“ взе юноша на „Барселона“

В 153 училища в страната днес не се учи поради висока заболеваемост

В Турция арестуваха 42 души за разпространение на терористична пропаганда

Земетресение с магнитуд 8 по Рихтер в Аляска

И Католическата църква у нас се обяви против Истанбулската конвенция

2 г. условно и 2000 лева глоба за габровец, снимал порнографски материали с 9-годишно дете

Заловиха младеж с канабис в училище

Пиян вилня в гимназия в Берковица, искал да му дадат диплома

Шефът на КЕВР: Няма обективни предпоставки за поскъпване на тока от 1 юли

Бандити задигнаха каса на кмет с оръжие, злато и печат

Жена загина в тежка катастрофа край село Микре, 8-годишното й дете е в болница

Петър Кънев: Младите ще се върнат в България, когато направим нормална бизнес среда  и думата „справедливост” означава нещо

Снимка: Пресцентър на БСП

„Младите хора ще се върнат в Бургас и в България въобще, когато направим нормална бизнес среда и думата „справедливост” означава нещо. Това заяви пред bTV водачът на листата на „БСП за България” за Бургас Петър Кънев. Той подчерта, че за това БСП поставя на първо място икономиката, образованието, здравеопазването и екологията.  Като основи мерки в сферата на икономиката, предлагани от левицата, той посочи – създаване на фонд „Индустрия”, създаване на фонд „Иновации”, създаване на условия за младия бизнес.

Като важен приоритет за БСП Кънев посочи и доходите. „С тези доходи, с които до момента управляващите „гарантираха“, трудно може да се продължи напред. При тази ситуация, ще останем без народ”, подчерта той.

На въпрос как може да бъде върнато доверието в правораздавателните органи, Кънев отговори – „Това може да стане, ако в следващия парламент всички политически сили намерят консенсус и започне да се работи сериозно и има резултати”. Той подчерта, че не може само да твърдим, че румънският модел е великолепен, а в същото време да се точат дела по 7-8 години и накрая- нищо.

С цените на ГЕРБ ще са ни нужни 40 млрд. лв., за да изпълним санирането на 100%

Петър Кънев обясни, че са излезли официални данни за санирането и попита: „Защо във Велинград цената на санирането е 288 лв. на квадратен метър, в Кюстендил е  116 лв., а в Бургас 243 лв. БСП не е за спиране на санирането, но то няма да продължи по начина, по който се прави в момента и да е хранилка за някои кметове, които разпределят, както си искат”. Той поясни, че за 2 млрд. лв. се обработват 2000 блока, което са  340 хил. човека, само 5% от населението, а  за 100% трябва да имаме 40 млрд. лв.

Петър Кънев обясни, че ГЕРБ трябва да промени отношението си към бизнеса. По думите му те са  го задушили с такси- особено микро и малкия бизнес. „Не създадем ли условия за тези 98% от всички фирми в България, другото няма значение”, категоричен бе той.

Кънев заяви, че Бургас е чудесно място за живеене, но има огромна диспропорция между развитието на индустрията и туризма. „В сравнение с околните региони, Бургас е по-назад в групата на индустрията и промишленост. Има чувствителна концентрация на пари и власт у  много по-малко хора, отколкото преди 5 години. ГЕРБ доведе до тази концентрация”,  заключи Петър Кънев.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.