Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Петър Кънев: Младите ще се върнат в България, когато направим нормална бизнес среда  и думата „справедливост” означава нещо

„Младите хора ще се върнат в Бургас и в България въобще, когато направим нормална бизнес среда и думата „справедливост” означава нещо. Това заяви пред bTV водачът на листата на „БСП за България” за Бургас Петър Кънев. Той подчерта, че за това БСП поставя на първо място икономиката, образованието, здравеопазването и екологията.  Като основи мерки в сферата на икономиката, предлагани от левицата, той посочи – създаване на фонд „Индустрия”, създаване на фонд „Иновации”, създаване на условия за младия бизнес.

Като важен приоритет за БСП Кънев посочи и доходите. „С тези доходи, с които до момента управляващите „гарантираха“, трудно може да се продължи напред. При тази ситуация, ще останем без народ”, подчерта той.

На въпрос как може да бъде върнато доверието в правораздавателните органи, Кънев отговори – „Това може да стане, ако в следващия парламент всички политически сили намерят консенсус и започне да се работи сериозно и има резултати”. Той подчерта, че не може само да твърдим, че румънският модел е великолепен, а в същото време да се точат дела по 7-8 години и накрая- нищо.

С цените на ГЕРБ ще са ни нужни 40 млрд. лв., за да изпълним санирането на 100%

Петър Кънев обясни, че са излезли официални данни за санирането и попита: „Защо във Велинград цената на санирането е 288 лв. на квадратен метър, в Кюстендил е  116 лв., а в Бургас 243 лв. БСП не е за спиране на санирането, но то няма да продължи по начина, по който се прави в момента и да е хранилка за някои кметове, които разпределят, както си искат”. Той поясни, че за 2 млрд. лв. се обработват 2000 блока, което са  340 хил. човека, само 5% от населението, а  за 100% трябва да имаме 40 млрд. лв.

Петър Кънев обясни, че ГЕРБ трябва да промени отношението си към бизнеса. По думите му те са  го задушили с такси- особено микро и малкия бизнес. „Не създадем ли условия за тези 98% от всички фирми в България, другото няма значение”, категоричен бе той.

Кънев заяви, че Бургас е чудесно място за живеене, но има огромна диспропорция между развитието на индустрията и туризма. „В сравнение с околните региони, Бургас е по-назад в групата на индустрията и промишленост. Има чувствителна концентрация на пари и власт у  много по-малко хора, отколкото преди 5 години. ГЕРБ доведе до тази концентрация”,  заключи Петър Кънев.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.