Пет гимнастички и ансамбъл ще представят България

Ясен е съставът на българките, които ще се представят в 27-ото издание на силния международен турнир „Царица Маргарита“ във Варна. Надпреварата е на 6 и 7 юли в Двореца на културата и спорта в две паралелни състезания – турнир по FIG и клубен турнир, а след отказа в последния момент на Египет и Унгария държавите участнички остават 23- Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България, съобщиха от пресслужбата на турнира.

В пряк спор за приза „Царица Маргарита“, който се връчва само на победителката в многобоя при жените, ще ни представя националката Анна Келман. 16-годишната грация, родена в Лондон, е състезателка на варненския клуб „Чар – ДКС“. В миналогодишното издание на „Царица Маргарита“ Келман игра при девойките и взе сребърни медали в многобоя и в шампионата на обръч.

В турнира по FIG при девойките старша възраст за България ще играят 4 момичета - Ева Брезалиева („Олимпия“, Бс), Катрин Цонева („Левски – Илиана“), Стилиана Николова („Етър – Елит“, ВТ) и Валерия Ватова („Тракия“, Пд). Те бяха определени след последното контролно в столицата преди седмица. За четирите грации състезанието във Варна ще е последна проверка преди участието им в първия световен младежки шампионат в Москва от 19 до 21 юли.С интерес се очаква и представянето на чуждите гимнастички, които ще бъдат водени в турнира във Варна от наши треньорки.

Коментари

Задължително поле