Парламентът прие актуализацията на бюджета на първо четене

Депутатите удължиха извънредното положение до 13 май

ЕС затворен за света и след Великден

Лекари от ВМА: Не сме почивали от края на февруари

Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Пет досъдебни производства за струпване на хора и нарушена домашна карантина

Сградата на съдебната палата в Сливен

Пет досъдебни производства са образувани в Сливен за нарушаване на противоепидемичните мерки, съобщиха от ОД на МВР. Нарушенията са констатирани в периода от 20 до 23 март.

На 21 март, около 21 часа, в кв.“Надежда“ полицаи от местния участък са разпръснали група лица, които въпреки забраната, са били събрани на едно място, пуснали са силна музика и са нарушавали нощната тишина и спокойствието на съкварталците си. В ареста на Районното управление на МВР са били отведени шест лица. Три от тях са били освободени по-късно, тъй като били непълнолетни.

В ареста за едно денонощие са били задържани останалите трима – младежи на 19, 20 и 21 години. На следващия ден, 22 март, полицията е констатирала, че има струпване на хора пред баничарница в града. Тестените изделия се продавали през прозорче. Но пред самия обект имало маси и столове, където са били седнали лицата. И по двата случая досъдебните производства са за нарушаване на мерки, разпоредени против разпространението или появяването на заразна болест съгласно заповедта на здравния министър от 17 март.

Останалите досъдебни производства, едно от които е бързо, както в.“Труд“ вече съобщи, са образувяани срещу двама мъже и една жена от Сливен за неспазване на наложената им задължителна 14-дневна карантина. Лицата подлежат на наказателна отговорност, тъй като деянието им е извършено по време на извънредно опложение.

Всички досъдебни производства са под надзора на Районната прокуратура в Сливен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.