Пет жертви и десетки ранени при сблъсъци в Боливия

Най-малко пет души загинаха, а най-малко 50 бяха ранени вчера при сблъсъци в покрайнините на боливийския град Кочабамба. Според вестник "Расон" военнослужещи и полицейски служители не са пуснали в града привърженици на Ево Моралес от средите на производителите на кока, предаде ТАСС.

По думите на полицейски началник, от демонстрантите са иззети огнестрелно оръжие, самоделни гранатомети и взривни вещества.

Междувременно стана ясно, че бившият боливийски президент Ево Моралес иска да се завърне в страната и търси възможност да направи това. В момента той се намира в Мексико, където получи политическо убежище.

„Обмислям какви варианти има да се върна. Много искам да бъде редом до моя народ”, каза той в в интервю за телевизия Canal 5 Noticias.

От Мексико Моралес заяви, че е разтревожен от съобщенията за гибелта на протестиращи и обвини временното правителство на Жанин Аниес в "престъпления срещу човечността".

"Диктатурата на Жанин Аниес с подкрепата на участвалите в държавния преврат Карлос Меса и Луис Камачо убива боливийския народ", добави той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка