Пикът на грипа се очаква следващата седмица

1370 училища в страната са затворени заради заболяемостта

Очакваме пикът на грипната епидемия в страната да бъде през седмицата, която следва. Това каза във Варна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Според него в края на следващата и началото на по-следващата седмица пикът ще бъде преодолян, а броят на болните ще започне да намалява. „Надявам се прогнозите ни да се сбъднат, защото тази година доста продължи грипната епидемия“, коментира ресорният министър. Във връзка със случая на починало бебе в болницата в Плевен той посочи, че има установени допуснати грешки в лечебното заведение. Назначена е проверка от здравното министерство и резултатите ще бъдат оповестени пред обществеността след приключването й, увери Ананиев.

До момента 1370 училища в страната са в грипна ваканция, от които най-много -267, са в София, обяви във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Според него през седмицата се очаква най-много училища да затворят заради заболяемостта. Има възможност учебното съдържание така да се преструктурира, че да не се налага грипната ваканция да се отучва, каза министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България