Над 800 жертви на COVID-19 в Турция, заразените са близо 40 000

Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за денонощие

27-годишна родилка стана жертва на COVID-19 в Северна Македония

Трябват антикризисни мерки и за медиите

ЕС насочва 20 млрд. евро към чужди държави за справяне с COVID-19

Бърни Сандърс се отказва от надпреварата за президент на САЩ

Хиляди хора горят с платени почивки Много туроператори могат да бъдат заличени заради прекратени застраховки

Над 60 000 починали от коронавируса в Европа

ЕК одобрява схема за гаранция от 255 млн. евро за малките и средните дружества в България

Захариева: Парите за „такса“ коронавирус ще бъдат върнати на гражданите

Тълпи на пазарите въпреки карантината Търговци и клиенти не ползват маски и ръкавици, показа проверка на “Труд”

Лондон не планира да сваля мерките

ДДС при продажба на недвижим имот

75-годишен мъж дари пенсията си на болницата в Чирпан

Българин отказа да си сложи маска в магазин във Виена и заплаши служители с отвертка, задържаха го

Пироман запали 7 контейнера близо коли

Неизвестен пироман запали 7 контейнера за смет в Шумен в нощта срещу вторник, всички близо до автомобили. Имало е реална опасност паркираните возила да пламнат. Само бързата реакция на огнеборците е предотвратила серия изгорели коли на различни места в града, съобщават от полицията.

След 22:30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в кофа за смет в жк. „Херсон“. След пристигане на място огнеборците заварили да горят 5 последователно разположени контейнери, по всяка вероятност умишлено запалени. В близост до тях имало паркирани автомобили. Огнеборците загасили пламъците, а благодарение на бързата им реакция 6 автомобила били спасени от опожаряване.
Много скоро екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер на пътното платно на ул.“Преслав“, който бил в начален стадий на горене – по всяка вероятност умишлено запален. Погасен е и са спасени 2 леки автомобила, паркирани в непосредствена близост. Последвал и трети сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно. Преди опасната серия близо до автомобилите имало и други сигнали. Явно целта е била заетите огнеборци да не успеят да реагират навреме.

„Умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриване на извършителя и неговото санкциониране. В случай, че сте станали свидетел на действия, които са предизвикали пожар можете да сигнализирате в районните служби за пожарна безопасност или в управленията на МВР“, призовават от ОД на МВР-Шумен. Служителите на министерството могат да налагат административни санкции в размер от 200 до 2000 лв. на физически лица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.