Пиян меломан нападнал момиче в къща в Миндя по време на рок фестивал

Село Миндя

Бащата и дядото на детето прокудили с ритници и юмруци неканеният гост

Пиян меломан по време на традиционния рок фестивал във великотърновското село Миндя се е промъкнал в частен дом и нападнал спящо момиче.

Злодеянието станало около 3,30 часа на 24 август. Същата нощ 50-годишният мъж от Горна Оряховица след концерта в селото нахлул в къщата на местни фермери и се нахвърлил върху 10-годишното момиче на стопаните. Дядото и бащата на детето обаче усетили неканения гост и набързо го прокудили от дома си с ритници и юмруци. Пребитият меломан бил изхвърлен на улицата облян в кръв, а минувачи подали сигнал на телефон 112. На място била изпратена линейка и наказаният горнооряховец бил откаран в болница.

По случая се води разследване, а в понеделник в Миндя са пристигнали криминалисти като са разпитвали семейството на детето и местни жители. Викани са и поемни лица, които да присъстват на огледите в жилището.

"Семейството има три деца, но двете от тях живеят с бабата, дядото и баща си. Третото, най-малкото, е с майка си във Велико Търново. Бащата и дядото имат частно стопанство и гледат кози", обясниха пред "Труд" жители на Миндя.

Коментари

Задължително поле