Пиян пенсионер беглец удари патрулка

Снимка: Архив

Пиян пенсионер от Шумен зад волана на "Митсубиши Паджеро" избяга от автопатрулен екип, блъсна патрулката му и се озова в ареста. Шофьорът-беглец е 76-годишният Иван Ж. Гонката се разиграла в петък вечерта, но имала и съботно продължение, съобщават от шуменската полиция. На пияния пенсионер полицаите попаднали по сигнал на бдителен гражданин на телефон 112 към 21,30 ч. По съобщената регистрация возилото било засечено на ул."Владайско въстание", където катаджиите подали сигнал за спиране със стоп палка, но паджерото продължило към кв. "Дивдядово".

На дългия булевард към квартала патрулката го застигнала, но шофьорът направил опит да препречи пътя на полицаите с маневра вдясно. Така ударил служебния автомобил и нанесъл сериозни щети по предна и задна врата, бронята и калника. Униформените продължили да го следват и във вилната зона на "Дивдядово" джипът спрял. Водачът Иван бил във видимо нетрезво състояние, а тестът с дрегер отчел 1,39 промила. Дал и кръвна проба за химичен анализ и бил задържан в ареста. На сутринта вече изтрезнял бил пуснат от ареста, но вместо да си тръгне пеша се метнал на джипа, въпреки че нямал шофьорска книжка, а колата му била със свалени регистрационни табели.

Към 10 ч. на ул."Съединение" в Шумен над полицията патрулен екип стопирал "Митсубиши Паджеро"-то. Изяснено било, че това е "героят" от вечерта с временно отнето свидетелство.

Срещу нарушителя е образувано досъдебно производство, съставени са му и няколко акта – за неизпълнение на полицейско разпореждане, за причиняване на катастрофа и напускане на местопроизшествието, за шофиране без Гражданска отговорност, за управление с отнета книжка на спрян от движение автомобил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони