Пиян шофьор си пръскал дезинфектант, за да излъже дрегера

Засякоха трима, седнали зад волана дрогирани

Наркотични вещества и водачи, употребили наркотични вещества установиха служители на полицейските управление в Горна Оряховица. В сряда при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества в района на пътя за хижа "Божур" са извършени проверки на три леки автомобила – «Пежо», «Мерцедес» и «БМВ», управлявани съответно от 21, 20 и 19-годишни и на товарен автомобил «Дачия», собственост на куриерска фирма с 20-годишен водач от Г. Оряховица.

При проверка на шофьора на първия автомобил е установено, че същият е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. Апаратът е дал положителна реакция за кокаин и опиати. Дал е кръвна проба за химичен анализ.

При проверка на водача на „Мерцедес”-а апаратът е дал положителна реакция на канабис и амфетамин. Пробата на третия водач е положителна за канабис. В автомобила са намерени и иззети и около 4 грама тревата. Шофьорът на товарния автомобил, в опит да заблуди полицейските служители, преди проверката е пръснал в устата си дезинфектант, при което пробата за наркотични вещества е дала положителна реакция на канабис, а тази за алкохол отчела рекордно количество.

Взета му е и кръвна проба за химичен анализ. Четиримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Започнати са досъдебни производства.

Коментари

Задължително поле