Пламен Константинов доволен от първия турнир в Лигата на нациите: Трябва да добавим нещо към играта

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константиов остана доволен от първия турнир в Лигата на нациите в Нинбо (Китай). България зае второ място, след като победи домакина Аржентина и загуби от САЩ. През уикенда „лъвовете“ приемат втория турнир в София, а у нас пристигат Русия, Сърбия и Австралия.

„Можеше да направим нещо повече срещу американците, но реално те бяха по-подготвеният отбор – заяви Константинов. - Но трябва да добавим нещо към играта, с тази от първия турнир няма да е достатъчно. Най-големият проблем е взаимодействието на разпределителите с нападателите, трябва ни и по-силен сервис. Срещу Русия и Сърбия ще се опитаме да мръднем съперника от мрежата, защото иначе ще имаме проблеми.“

Боян Йорданов има възпалено сухожилие и ще се подложи на терапия. Ще се наблюдава и състоянието на центъра Николай Николов, който се възстановява от травма и се очаква да се включи в тима.

Женският национален отбор пък замина за Баку, където днес гостува на Азербайджан в пряк сблъсък за първото място в група А на Златната европейска лига.

„Ние сме най-силният отбор в групата и ще се опитаме да спечелим още три победи“, заяви звездата на тима Гергана Димитрова.

Коментари

Задължително поле