44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метров пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Пловдивска делегация участва в международния конгрес “Санкт Петербург и славянският свят”

Делегация от Пловдивска област се завърна от Русия, където взе участие в 4-ия международен конгрес “Санкт Петербург и славянският свят”. Освен България в работата на форума се включиха официални представителства от Сърбия, Полша, Босна и Херцеговина, Словакия, Словения и Хърватия.

Целта на международния форум, който се провежда от 2013 г. насам, е развиване на многостранното сътрудничество между градовете и областите на страните от Източна Европа и Балканския полуостров. Основна тема на конгреса през тази година бяха информационните технологии като област на науката, отрасъл на икономиката и ресурс за развитие на социалната сфера. В състава на нашата делегация пък бяха ректорите на три пловдивски вуза – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев (Медицински университет), проф. Кольо Динков (Университет по хранителни технологии) и проф. д-р инж. Димитър Димитров (Висше училище по агробизнес и развитие на регионите).

В рамките на програмата на събитието делегацията от Пловдив и гостите от другите славянски държави посетиха университети в Санкт Петербург и на терен се запознаха с опита в обучението на IТ-специалисти. В Петербургския Демоцентър бяха представени най-успешните технологии в специфични области на живота на града. В Центъра за обществен мониторинг участниците в конгреса се запознаха с използване на иновативната информационна система, гарантираща безопасността на Санкт Петербург, за видеонаблюдение, аварийно обслужване, повиквания 112 и централизирана система за публично оповестяване при спешни случаи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете