Пловдивският окръжен съд решава до 60 дни виновен ли е Емил Кабаиванов

Ако осъдителната присъда на Районния съд бъде потвърдена, в Карлово ще има предсрочни избори

Пловдивският окръжен съд ще реши в срок от 60 дни виновен ли е кметът на Карлово Емил Кабиванов в длъжностно присвояване на 26 984,68 лв. европейски средства. На първа инстанция той беше признат за виновен, получи 3 години условно и беше лишен от правото да бъде кмет за срок от 4 години. Ако втората инстанция потвърди присъдата, в Карлово ще има предсрочни изори, макар Кабаиванов да беше избран отново за кмет на 27 октомври т. г.

Според прокуратурата Кабаиванов е назначил в екипа на европроекта за изграждането на Пречиствателната станция съпартийците си Никола Хаджийски и Милко Стрехин и Елен Писачев, а на останалите в звеното било обяснено, че тримата няма да ходят на работа, но ще получават заплати. Кабиванов и Хаджийски са в близки отношения и – в 43-ото народно събрание, когато Хаджийски беше депутат, Стрехин и Кабаиванов бяха негови нещатни сътрудници.

Кабаиванов обаче отрича да ги е назнавачал в екипа. „Писачев ми беше посочен от изпълнителния директор на ВиК, а Хаджийски и Стрехин бяха предложени от секретаря на общината. А човек, който ме познава, никога няма да повярва, че мога да кажа, че някой ще взима пари, без да работи. За мой брат не бих го казал“, заяви той пред съда. И в последната си дума поиска да бъде оправдан, защото не е извършил нищо от престъпленията, в които е обвинен.

Съдебното решение ще е факт до 2 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право