Пловдивският университет организира академичен бенефис на бившия си ректор проф. Огнян Сапарев

Философско-историческият и Филологическият факултети на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" организират своеобразен академичен "бенефис" на дългогодишния преподавател и ректор (2003-2013 г.) проф. д.ф.н. Огнян Сапарев на 12 декември (понеделник).

Тържеството е по повод пенсионерането на родения на 4 август 1942 г. в София проф. Сапарев, а с него колективите на двата факултета искат да изразяват своята благодарност за всеотдайния му труд в полето на знанието през последните 48 години, 38 от които са посветени на ПУ.

"Проф. Огнян Сапарев успешно управлява кораба на висшето училище в бурните води на Прехода, превръщайки пловдивската Алма матер в остров на толерантност и човещина. Той допринесе и за съхранението на академичния стандарт в трудното време, в което живеем", твърди доц. Велин Станев, модератор на бенефиса.

Проф. Огнян Сапарев е един от водещите български специалисти в областта на фантастичната литература. Автор е на куп статии по проблеми на научнофантастичната литература, киното и естетиката. Владее полски, руски и немски език. Член е на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските филмови дейци и на Съюза на учените в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони