Пловдивски учител се отърва с пробация за продажба на стоки менте за 11 230 лв.

Пловдивският районен съд осъди на 6 месеца пробация учителя Любомир Козарски, който въртял търговия със стоки менте в склад на "Брезовско шосе" в града под тепетата. Освен че ще трябва да се подписва регулярно в пробационната служба, учителят по професия и търговец по душа ще трябва да се среща периодично и с пробационен служител.

Любомир Козарски е признат за виновен по повдигнатото му обвинение за престъпление по чл. 172 б, ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че като пълномощник на едноличния търговец "Юнона" в обект на Търговски център "Илиянци" на "Брезовско шосе" е продавал дрехи от световните марки "DSQUARED", "HUGO BOSS", "TOMMY HILFIGER LICENSING", "The Polo", "Lacoste" и "Louis Vuiotton Malletier" без съгласие на притежателите на изключителното право.

В склада му били открити 36 спортни екипи, 9 горнища, 4 долнища и 36 блузи на обща стойност 11 230 лв. Търговецът се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата за сравнително леката присъда. Споразумението е потвърдено от Районния съд, чието определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право