Пожар избухна на два кораба в Черно море, 10 души загинаха

Легализиране на проституцията и притежаването на оръжие иска главният прокурор на Украйна

Великомъченик Славиша

На 22 януари 2019 да почерпят

Западът против глобализацията И Путин няма да участва в срещата в Давос

Задължават със закон президента на Киргизстан да носи националната шапка

Георг Георгиев: Поне година таксите за българите във Великобритания няма да бъдат променяни

5-годишно дете почина от пневмония след прекаран грип

Ципрас: Македонците разграничават своята идентичност от древногръцкото наследство

Транспортната комисия в ЕК решава за бъдещето на пакета „Мобилност“

ЕС отхвърля възможността за преговори с Лондон по сроковете на предпазния механизъм

Седмица на македонското кино стартира в София

Държавата клечи пред Тома Белев и жена му „Еколозите“ усвояват 100 милиона евро за биоразнообразие

Красиви изпълнения на кънки откриха ледената пързалка в Благоевград (СНИМКИ)

Талибаните и специалния пратеник на САЩ разговарят в Катар

Община Пловдив вдига цените на местните такси и услуги след Нова година

Снимка: Уикипедия

Община Пловдив планира да вдигне след Нова година цените на услугите и наемите, чиито нови стойности ще бъдат гласувани по време на първата за 2017 г. сесия на местния парламент на 19 януари. Това става ясно от предложенията за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и услуги, публикувани на сайта на Община Пловдив.

Жителите и гостите на града под тепетата ще бъдат най-масово засегнати от увеличението на таксата за паркиране в „синята зона“ от 1,50 лв. на 2 лв. на час, както и на годишния абонамент от 50 на 60 лв. Най-драстичен е скокът за наемане на Античния театър за концерти и други мероприятия – от 2400 на 2700 лв. на ден и то без включено ДДС, а за репетиции и изграждане на сценични декори – от 1200 на 1350 лв. Освен това те трябва да платят и 30% до 10-ия ден след получено потвърждение, че на избраната от тях дата Античният театър не е ангажиран за друго събитие. Наемът за ползване на Античния театър от държавни културни институции обаче е 3 пъти по-малък – съответно 900 и 450 лв. на ден. Добрата новина за кандидат-младоженците е, че се запазва сегашната цена от 1000 лв. за ритуали по сключване на граждански брак на древната сцена.

Нови цени се въвеждат и за наемане на залите и оборудването в Градския дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. За голямата зрителна зала наемът скача от 800 на 880 лв. с ДДС на ден, а за репетиции и монтаж на сценични декори – от 420 на 460 лв. Конферентната зала до 100 места вече ще се ползва под наем срещу 320 лв. за ден, 65 лв. за час и 35 лв. за 30 минути, а балетната зала – срещу 220 лв. за ден и 25 лв. за час.

Увеличават се и цените и в Градската художествена галерия и в Природонаучния музей, гласи новата наредба. Само за многофункционалната спортна зала „Колодрума“ се предвижда намаление на ставките, като те касаят единствено спортните прояви – наемът за тях падана на 6000 лв. на ден, по 5000 лв. за тридневно състезание, и по 4000 лв. за такова над 3 дни. За останалите мероприятие цените са съответно 9000 лв. на ден, по 7800 лв. – за 3 дни, и по 6800 лв. – над 3 дни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.