Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Община Пловдив вдига цените на местните такси и услуги след Нова година

Снимка: Уикипедия

Община Пловдив планира да вдигне след Нова година цените на услугите и наемите, чиито нови стойности ще бъдат гласувани по време на първата за 2017 г. сесия на местния парламент на 19 януари. Това става ясно от предложенията за изменение и допълнение на Наредбата за определяне и администриране на местните такси и услуги, публикувани на сайта на Община Пловдив.

Жителите и гостите на града под тепетата ще бъдат най-масово засегнати от увеличението на таксата за паркиране в “синята зона” от 1,50 лв. на 2 лв. на час, както и на годишния абонамент от 50 на 60 лв. Най-драстичен е скокът за наемане на Античния театър за концерти и други мероприятия – от 2400 на 2700 лв. на ден и то без включено ДДС, а за репетиции и изграждане на сценични декори – от 1200 на 1350 лв. Освен това те трябва да платят и 30% до 10-ия ден след получено потвърждение, че на избраната от тях дата Античният театър не е ангажиран за друго събитие. Наемът за ползване на Античния театър от държавни културни институции обаче е 3 пъти по-малък – съответно 900 и 450 лв. на ден. Добрата новина за кандидат-младоженците е, че се запазва сегашната цена от 1000 лв. за ритуали по сключване на граждански брак на древната сцена.

Нови цени се въвеждат и за наемане на залите и оборудването в Градския дом на културата “Борис Христов” в Пловдив. За голямата зрителна зала наемът скача от 800 на 880 лв. с ДДС на ден, а за репетиции и монтаж на сценични декори – от 420 на 460 лв. Конферентната зала до 100 места вече ще се ползва под наем срещу 320 лв. за ден, 65 лв. за час и 35 лв. за 30 минути, а балетната зала – срещу 220 лв. за ден и 25 лв. за час.

Увеличават се и цените и в Градската художествена галерия и в Природонаучния музей, гласи новата наредба. Само за многофункционалната спортна зала “Колодрума” се предвижда намаление на ставките, като те касаят единствено спортните прояви – наемът за тях падана на 6000 лв. на ден, по 5000 лв. за тридневно състезание, и по 4000 лв. за такова над 3 дни. За останалите мероприятие цените са съответно 9000 лв. на ден, по 7800 лв. – за 3 дни, и по 6800 лв. – над 3 дни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете