Жилищата в София са най-достъпни от 10 години Най-често дават 90 хил. евро за нов дом

Запазваме номера при продажба на автомобила

Людмил Ангелов с почит към Рахманинов

Обезщетения само за изрядни фермери

Кола блъсна майка с бебе в количка на пешеходна пътека в София

Разходите за здраве увеличени с 44 на сто Живеем с 590 лв. на месец

Близките на Криси искат присъдата за убиеца да остане без промяна Мирно бдение преди заседанието на Апелативния съд в Бургас

ВМРО изкарват вандалите от гробищните паркове

Дават повече пари за кардиохирургия

Електронните търгове свалят цените на лекарствата

ВМА: Двамата български студенти, завърнали се от Китай, нямат коронавирус Изписани са от болницата

АПИ: 690 превозни средства са засечени без електронни винетки днес до 17 ч.

Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадиция на Васил Божков

Електротабло предизвика пожар на Орлов мост

Газова бутилка се взриви в Поморие Пенсионерка се отърва на косъм

Пловдив събира световни асове на отбраната Общо 21 чужди и 48 родни компании ще покажат новости в сектора

МО с Пътна карта за въоръжените сили до 2032 г.

Силно международно присъствие на 13 държави – Австрия, Беларус, Германия, Израел, Литва, САЩ, Турция, Чехия и др. ще бележи тазгодишното издание на специализираната международна изложба за отбранителна техника “Хемус”, която ще се проведе между 30 май и 2 юни. “Чуждите представители са 21 компании, а българското участие също е добре застъпено от 48 от отбранителната индустрия”, отбеляза контраадмирал о.р. Николай Николов, председател на Управителния съвет на фондация “Хемус – 95”.

Очаква се президентът Румен Радев и вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов да открият високия форум.

По традиция изложението се провежда в Международния панаир в град Пловдив, уточниха от пресцентъра на министерството на отбраната. Церемонията по откриването ще започне в 11.00 ч. пред Палата 3 на Международния панаир – Пловдив. Преди откриването на “Хемус – 2018”, от 10.00 ч. в зала “Пресклуб” на панаирния град заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков ще даде пресконференция, в която ще участват и представители на Министерството на икономиката и на организационния комитет на изложението.

Международната изложба “Хемус – 2018” се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката на Република България и се организира от фондация “Хемус – 95”. Тази година провеждането на изложбата ще бъде съпътствано от международна научна конференция, която е включена в календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, заседание на Индустриалния форум, както и демонстрационни стрелби на полигона “Змейово”.

Междувременно Министерският съвет внесе в Народното събрание Доклада за състоянието на отбраната и Въоръжените сили през 2017 г. Документът беше одобрен от кабинета на 21 май 2018 г. Приоритетите на военното ведомство до края на 2018 г, ще са относно изпълнението на дейностите по действащата към момента Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България 2020, разработването на Пътна карта за нова дългосрочна програма за развитие на Въоръжените сили до 2032 г., реализацията на разчетите в Националния план за увеличаване на бюджета за отбрана на 2% от БВП до 2024 г., стартиране на трите основни модернизационни проекта за Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили, изграждане на способности за киберотбрана и развитие на способности за ефективни публични стратегически комуникации във връзка с провежданата отбранителна политика.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.