Площад „Журналист” се превърна в катун

Ремонтираният площад се е превърнал в сборище на клошари.

Един от емблематичните столични площади „Журналист” заприлича на катун. Той е станал сборен пункт на бездомници и пияници, сигнализираха живеещите в района, които са подложени на ежедневен тормоз. По цял ден там се пие, играят се карти, крещи се, като често се стига и до бой, разказват хората от квартала.

„Проблемът е сериозен и разбираме притеснението на хората. Призоваваме ги да подават сигнали на телефон 112 или директно в районното управление. За съжаление, ние няма какво друго да направим, тъй като случаите не са от нашата компетенция и за това сме се обърнали към 4 РПУ за съдействие'', обясни пред „Труд” зам.-кметът на район Лозенец Цветелина Данаилова.

Според нея е напълно възможно след последните сигнали тумбата, която се събира на площада, да се премести на друго място, но така проблемът няма да бъде решен.

От СДВР потвърдиха за „Труд”, че вече имат няколко сигнала от граждани за нарушаване на обществения ред. За съжаление обаче няма как на това място постоянно да има патрул и за това молят гражданите да се обаждат при проблем.

Коментари

Задължително поле