Плувна сензация е №1 при младите

Плувецът Йосиф Миладинов бе избран за „Млад спортист №1“ на България за 2019-а в анкетата на Viasport.bg. Сензацията в басейна събра 788 точки, след като през изминалата година спечели бронзов медал на световното първенство за юноши в Будапеща и сребърен на европейското в Казан, постави и няколко национални рекорда и си осигури квота за олимпийските игри в Токио тази година.

„Благодарен съм на всички треньори, които са работили с мен и се надявам новата година да ни донесе много успехи“, заяви във видео обръщение Миладинов, който живее и тренира в Швейцария. Наградата му прие президентът на плувната федерация Георги Аврамчев. Призът е трети за „синия“ спорт в последните четири години, тъй като Антъни Иванов го спечели през 2016-а и 2017-а.

След Миладинов в анкетата се нареждат лекоатлетката Александра Начева, фехтовачката Йоана Илиева, Светла Згурова (модерен петобой), Едмонд Назарян (борба), Нургюл Салимова (шахмат), Ангел Русев (вдигане на тежести), Владимир Гърков (волейбол), Валентин Андреев (лека атлетика) Александра Фейгин (фигурно пързаляне) и др.

За отбор №1 бе избран юношеският национален тим по волейбол, балкански шампион и европейски вицешампион. Наставникът му Мартин Стоев пък е треньор №1.

Коментари

Задължително поле