Утре откриват новите 24 км от магистрала „Струма“ между Кресна и Сандански (СНИМКИ)

Дигитална рецепта за успех Чудната история на Чудомир Моневски - от раздавач на туристически брошури до бизнес лидер за 2018 г.

Президентът Радев: Откриването на посолство на Йордания у нас ще укрепи връзките между двете държави

Президентът Радев: Йордания е перспективен партньор за разширяване на българския износ към региона на Близкия Изток

Шофьор блъсна столичен полицай и избяга, униформеният е в болница Извършителят се издирва, автомобилът му е открит изоставен в района на „Студентски град“

АПИ към шофьорите: На път само с автомобили, подготвени за зимни условия

Откриха сериозни нарушения в две столични психолаборатории

Цветан Цветанов: Няма община, която да не е получила целеви средства

Над 160 снегорина чистят пътищата в София

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

ПМГ „Васил Друмев” работи по проект с Националния екодоверителен фонд

ПМГ „Васил Друмев” работи по проект съвместно с Националния екодоверителен фонд. Проектът е озаглавен „Мост между действията за климата на европейско и на местно ниво“. Целта му е постигане на промяна в поведението на учениците, учителите и непедагогическия персонал към намаляването на потреблението на енергия.

В дейностите участват ученици от IX до XI клас с ръководители Генка Минчева и Галина Кирова.

В гимназията е създаден енергиен екип, който възприема себе си като „енергопросветители“. Заниманията на групата са свързани с практически измервания на температурата, осветлението, топлоенергията и въглеродния диоксид в различни части на училищната сграда.

На първата сбирка учениците се запознаха с измервателните уреди и бяха извършени първите измервания на температурата и светлината.

Във връзка с европейската седмица за намаляване на отпадъците и дейностите на проекта пестене на енергия в училище, енергийният екип посети фирма „Екстрапак ЕООД“ Велико Търново. Предприятието работи с енергия от възобновяеми енергоизточници – ветрови генератори, оползотворява рационално суровините и отпадъците от производството си. Екипът на проекта беше силно впечатлен от технологичния процес, който е изцяло автоматизиран и екологично издържан, съобщава официалният сайт на гимназията.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.