Повдигнато е обвинение на непълнолетно лице за опит за убийство на 16-годишното момче, наръгано с нож в столицата

Снимка: Архив

Повдигнато е обвинение на непълнолетно лице за опит за убийство на 16-годишното момче, наръгано с нож в столицата. Това каза на брифинг административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова относно наръганото 16-годишно момче близо до хотел „Плиска“ в столицата.

„Опит за убийство от 20 май на непълнолетно лице, извършено от непълнолетно лице. Повдигнато е обвинение на извършителя. Той е непълнолетен. Досъдебното производство е наложено на следовател“, отбеляза тя.

Русинова обясни, че инцидентът е станал в близост до нощен клуб, а децата са празнували рожден ден. По думите й присъстващите онази нощ са били предимно непълнолетни лица. „Има доказателства за действия, които не съответстват на обществения ред. След като е приключил рожденият ден, отново е имало опит за словесен контакт между жертвата и извършителя. Обвиняемият е извадил нож, видяно е от другите придружаващи лица. Той е допрял първоначално ножът в гърлото на момчето“, уточни тя.

Нараняванията са около около белия дроб, сърцето и кръвоносните съдове, които могат да доведат до смърт. По отношение на обвиняемия е повдигнато обвинение за опит за убийство“, допълни тя.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев уточни, че са правени опити да бъдат заличени отпечатъците от използвания нож.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право