Повдигнаха обвинение на туристическа агентка завлякла клиенти с над 70 000 лева

 

 

Великотърновската Районна прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем 37-годишна жена от Велико Търново, извършила измама. В периода 2 ноември 2018 г. до 30 май 2019г. като управител на туристическа агенция "Магелан груп" е въвела в заблуждение общо 128 лица. Потърпевшите са  потребители.

Туроператорката им обещала, ще проведе туристически пътувания до различни дестинации по сключените с тях договори за организирано туристическо пътуване или по направени от тях заявки по конкретни оферти. Освен това обвиняемата им заявила, че ще прави самолетни резервации и ще продава самолетни билети на клиенти, както и че предлага валидни ваучери. С дейността си туристическата агентка им причинила имотна вреда в размер на над 70 000 лева. 


"Ужилените" туристи се натъкнали на измамата след като се оказало,че парите им за капариране на екскурзии, дадени на търновския туроператор не са стигнали до „Емералд груп България“ и договорите са анулирани. След като зачестиха скандалите с туристическа агенция в старата столица, която събира пари и после екскурзиите и почивкаите се провалят по различни причини, изпищели клиенти сезираха прокуратурата.
По случая бе разпоредено разследване. На извършителката е извършена криминалистическа регистрация. Работата по документиране на престъпната дейност продължава.

Коментари

Задължително поле