Повдигнаха обвинения на двама за палеж на шахта с кабели на пловдивска фирма

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми 28-годишния Едуард М. и 27-годишния Борис Г. за умишлен палеж - престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс. До момента разследващите са установили, че на 26 ноември (неделя) в Пловдив, двамата обвиняеми запалили подземна шахта, собственост на две юридически лица.

При пожара са били унищожени оптичен и коаксиален кабел, за чиято стойност предстои да бъде изготвена експертна оценка. Повреденото имущество е собственост на доставчика на кабелна телевизия и интернет DCC. Хилядите абонати на корпорацията останаха без интернет и кабелна телевизия в неделя и понеделник след саботажа, който най-вероятно е продължение на своеобразната война на бивши и настоящи собственици на фирмата.

dcc_ofis

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, назначени са експертизи, иззети са веществени доказателства – парцали, напоени с бензин и др. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право