Повишават с 10% заплатите в УМБАЛ "Св. Марина"

УМБАЛ Света Марина - Варна

С 10% се увеличават заплатите на всички работещи във варненската УМБАЛ "Св. Марина". Повишението влиза в сила от 1 януари и се дължи на отличните резултати за миналата година, която приключва с положителен финансов резултат и без просрочени задължения, съобщиха от здравното заведение.

В най-голямата болница в Източна България през 2019 г. висококвалифицирана медицинска помощ са получили 56 467 души. Благодарение на инвестициите в модерна апаратура голям брой български пациенти са получили шанс да бъдат диагностицирани и ефективно лекувани, без да се налага да пътуват в чужбина и да плащат от собствения си джоб. Многобройни човешки животи са спасили лекарите в университетската болница, които популяризират България като страна, която успешно следва съвременните европейски и световни тенденции в медицинската теория и практика, допълниха от УМБАЛ "Св. Марина".

Ръководството на болницата отправи благодарност към всички лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари и административен персонал за ежедневните им усилия.

Коментари

Задължително поле