Повторното преброяване на гласовете в Джорджия потвърди победата на Джо Байдън

Повторното преброяване на бюлетините, подадени на американските президентски избори в щата Джорджия, потвърди победата на Джо Байдън, съобщиха световните агенции, предаде БТА.

В Джорджия бе направен одит, след като неофициалните резултати показаха, че Байдън има около 14 000 гласа преднина пред президента Доналд Тръмп. "Одитът потвърди, че първоначалното машинно преброяване е определило точно победителя от изборите", заяви в комюнике щатският секретар Брад Рафенспъргър.

При повторното преброяване на ръка разликата между двамата кандидати се е стопила леко, но Байдън все пак остава с малко над 12 200 гласа преднина. Но тъй като разликата между двамата кандидати е по-малка от 0,5 процента, президентът Тръмп може да поиска да бъде направено още едно преброяване.

Самият Байдън критикува отказа на Доналд Тръмп да признае изборните резултати. “Това изпраща ужасно послание кои сме ние като държава. Тръмп знае, че не печели и показва невероятна безотговорност”, каза избраният за президент на САЩ.

“Мисля, че ставаме свидетели на невероятна безотговорност, на невероятно унищожително послание, което се изпраща на останалата част на света за това как демокрацията функционира. Аз, разбира се, не знам мотива му, но просто смятам, че това е тотално безотговорно”, заяви Джо Байдън.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка