Подгонен крадец едва не се удави в Марица

Полицаите успели да спасят крадеца и го откарали в районното.

Униформени спасили живота на беглец

Задигал акумулатори от паркирани коли

Рецидивист за малко не се удави при опит да избяга от полицията, докато се опитвал да преплува Марица, за да не бъде хванат. 

Апашът бил засечен на крайречния булевард в Пловдив, докато крадял акумулатори. Това станало малко след 23 ч в събота, когато в Трето пловдивско РПУ бил получен сигнал, че двама младежи чупят стъкла на паркирани автомобили. На мястото за минути пристигнали две патрулки и униформените сгащили единия заподозрян – 16-годишно момче. Другият  – 26-годишен мъж, хукнал да бяга. За да не бъде хванат, той скочил в Марица и се опитал да плува.

Попаднал обаче в яма на дъното и започнал да вика за помощ. Полицаите се хвърлили да го спасяват, извадили го от водата и го оковали с белезници. При оглед станало ясно, че престъпниците са разбили страничните стъкла на 4 автомобила - „Киа“, „Фолксваген“, „Ауди“ и „Рено“. Капаците им били отворени, а клемите на акумулаторите – свалени, за да бъдат готови за кражба. Задържаният мъж е от град Гълъбово, Старозагорско и има регистрации за 10 обира. Непълнолетното момче е от Пловдив и досега не е имало крими досие. 

Коментари

Задължително поле