Подготвя се филм за "Би Джийс"

"Bee Gees" са най-популярни през 70-те години на миналия век.

Кенет Брана ще режисира предстоящата лента

Бари Гиб ще е изпълнителен продуцент

Греъм Кинг, продуцентът на филма за Фреди Меркюри и групата "Куин" - "Бохемска рапсодия", работи по следващ проект, който ще разказва историята на легендарната група "Би Джийс". Съобщава се, че Кенет Брана ще е режисьор, а Бари Гиб, участвал в миналогодишния документален филм за бандата, ще е изпълнителен продуцент. Бен Елтън пише сценария за все още неозаглавения биографичен филм за "Би Джийс".
Договорът е сключена още през 2019 г., когато Греъм Кинг се е обединил с Paramount Pictures за създаване на проекта за живота и кариерата на братята Гиб. 

След подробности, които се появиха през 2019 г., Paramount е придобил правата върху песните на "Bee Gees" от Gibb Estate , което ще позволи на филма да използва материали от обширния каталог на групата.

Филмът ще се съсредоточи върху живота и кариерата на групата, следвайки скромното начало на братята Бари, Морис и Робин Гиб по пътя им към световната слава. "Би Джийс" продължават да пишат и изпълнява стотици популярни песни след първия си голям хит "How Can You Mend a Broken Heart", като групата работи и върху саундтрака към филма "Треска в събота вечер" от 1977 г.

Историята на "Bee Gees" беше във фокуса на скорошен документален филм на HBO, режисиран от Франк Маршал - "How Can You Mend a Broken Heart", озаглавен на едноименния им хит. Бари Гиб, единственият жив член на групата, беше интервюиран за документалния филм. Морис почина през 2003 г., а Робин през 2012 г. 
Австралийско-британската група "Би Джийс" е основана през 1958 г. от братята Бари Гиб (роден на 1 септември 1946 г.) и Морис Гиб и Робин Гиб (близнаци, родени на 22 декември 1949 г.). Братята са родени на остров Ман, като по-късно семейството им се мести във Великобритания, а през 1958 г. емигрира в Австралия. 

Започват кариерата си в Бризбейн и стават известни след завръщането си в Англия през 1966 г. Най-популярни са в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, когато изпълняват хармоничен софт рок. 

Групата работи заедно до смъртта на Морис Гиб през 2003 г. През 2009 г. съставът е отново реформиран, но се разпада отново през 2012 г., когато умира и Робин Гиб. 

Нека напомним, че през 2018 г. "Бохемска рапсодия" се превърна в хит и постигна приходи от 903 млн. долара в глобалния боксофис. Рами Малек, който изигра Фреди Меркюри, получи "Оскар" за главна мъжка роля. Успехът на филма заедно с този на "Роди се звезда" на Брадли Купър превърнаха музикалните филми в успешен бизнес ход.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес