Хосписът в Елена за 10 години приел 600 болни и възрастни хора

Наказаха Вутов за 3 мача

Александър Манолев стана обвиняем за злоупотреби със средства от ЕС Определена му е гаранция от 100 000 лева

Синовете на богат бизнесмен били сред нападателите в Шри Ланка

По Великден в Бургас паркирането ще е безплатно

Реновират жп гарите „Подуяне“ и „Искър“ за 1,2 млн. лева

Смърт на магистрала и в църква

„Булгартрансгаз“ обяви търг за изграждане на две компресорни станции към интерконектора със Сърбия Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 351,6 млн. лева

Лом разказа историята си с великденски яйца

Вицепремиерът Марияна Николова на конференция в Унгария за 575-ата годишнина от Варненската битка

Лютви Местан е платил паричната си гаранция от 10 000 лева

Ева Лонгория в супер форма 10 месеца след като роди

ГЕРБ създава Председателски съвет с партиите, които подкрепиха евролистата

Румен Леонидов представи „Покаяние Господне“

ЦИК: Във всички райони на страната ще се проведе машинно гласуване

Подменят оборудването в социалния патронаж в Търговище Близо 600 души разчитат на храната

Община Търговище продължава да обновява материалната база и кухненската техника на „Социалния патронаж”, който приготвя храна за близо 600 души. След ремонти на кухните в града и филиалите в селата, които продължават, кметството отново ще кандидатства за средства за закупуване на професионално оборудване и посуда пред фонд „Социална закрила”.

Предстои общинският съвет да даде съгласие за внасяне на проектно предложение за финансиране в рамките на 27 000 лв. Според изискванията общината трябва да участва с поне 10% собствени средства, уточняват от местната администрация.

През 2016 г., отново чрез фонда, общината подмени част от старото кухненско оборудване. Бяха закупени професионални печки, пекарни, фризери и ред други.

От администрацията припомнят, че в патронажа се приготвя храна и за 55 бедни, самотни жители, които са с ограничени средства и разчитат на християнската трапезария към храм „Св. Йоан Рилски”. Парите за тяхното изхранване се осигуряват от дарители на църквата. Те получават обяда си на място, докато останалите граждани чакат храната в домовете си, където се доставя с автомобили на патронажа. Това са предимно възрастни, болни хора, както и такива с увреждания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.