Подновиха падналия стълб на ул. "Раковски" в столицата

подновен стълб, ул. "Раковски"

Напълно подновен е стълбът от тролейбусната мрежа на ул. "Хан Аспарух" и улица "Георги С. Раковски" в София. Това потвърдиха от "Столичен електротранспорт" - фирмата, която поддържа цялата инфраструктура, предаде БНТ.

Причините за аварията са частична корозия в дълбочина на стълба и допълнителното натоварване от конзола за камерите за видеонаблюдение, обясни за "Денят започва" Пламен Кончарски, зам.-директор по инфраструктура и енергозахранване "Столичен електротранспорт".

По думите му има разрешение от Столична община за инсталирането на конзолата, но фирмата му не е предупредена.

Пламен Кончарски, зам.-директор по инфраструктура и енергозахранване "Столичен електротранспорт": Трябвало е да бъдем информирани за натоварванията и да кажем нашето мнение дали този тип стълб да издържи тази конзола.

Поделение "Трансенерго" ежемесечно извършва наблюдения както на контактната мрежа, така и на стълбовете, увери Кончарски.

Когато е извършена проверката през октомври, не са забелязвани никакви видими отклонения от правата част на стълба, не е е забелязана и сериозна ръжда в основата.

Кончарски увери, че ще бъде направен анализ и доклад за състоянието на електрическите стълбове и за виновните лица, които не са изпълнили докрай задълженията си по отношение на контрола при проверката. Информацията ще бъде представена на Столична община.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България