Подпалиха БМВ на охранител в Монтана

Снимка: Архив

Неизвестен апаш заля с гориво и запали лек автомобил в Монтана. При избухналия пожар са засегнати и други две коли, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Палежът е станал в полунощ срещу петък на между блоковете в ж. к. „Младост 1”. Подпалвачът полял със запалителна течност предната част на "БМВ 530 Д" с монтанска регистрация, собственост на 25-годишния Е. И. и хвърлил огън върху колата. Пламъците обхванали бързо предната част и двигателния отсек на немското возило и се прехвърлили и върху паркираните наблизо два други автомобила - "Сеат Толедо", собственост на 33-годишна жена и "Рено Сценик" на 65-годишна жителка на Монтана. Причините за възникване на пожара и нанесените материални щети се изясняват.

Според осведомени подпаленото БМВ е на охранител от областния град. Местопроизшествието е посетено от оперативна полицейска група и по случая е образувано досъдебно производство.

През последните месеци палежите на коли и заведения в област Монтана зачестиха. В края на септември във Вършец бе подпалено БМВ на млад мъж, а в центъра на Монтана пламна летен бар. Засега разкрит и задържан подпалвач или поръчител няма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право