Подпалиха два автомобила на зам. кмета на Бойчиновци

Снимка: Архив

Неизвестни апаши подпалиха две коли на зам. кмета на община Бойчиновци Таня Петрова. Единият автомобил е напълно изгорял, подпалвачите се издирват, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Двойният пожар пламнал  към 2 часа през нощта в Бойчиновци  пред дома на семейството на Таня Петрова, където били паркирани две „Опел Вектри”.

Съседи, разбудени от огнените езици, съобщили на Петрова и съпруга й, че автомобилите им горят и зам. кметицата подала сигнал на тел. 112. Мъжът й с помощта на съседите започнал да гаси пламъците. На мястото пристигнал и екип огнеборци и дежурна група от управлението на полицията в Монтана.

През това време обаче „Опелът” на Таня Петрова/41 г./ изгорял почти напълно, а вторият автомобил – на дъщерята й Глория Р./20 г./, бил опожарен частично. Изгоряла е пластмасова решетка под предния панорамен прозорец, а ляв преден калник, ляв подкалник и пластмасов праг под една от вратите са обгорели. На неизгорялата част на решетката полицаите открили пръчка с намотан на нея парцал.

Само бързата намеса на съпруга и съседите са предотвратили големи щети и по втория автомобил, казаха пожарникарите. Таня Петрова е зам. кмет на Бойчиновци от три месеца, отговаря за европроектите и устройството на територията. Преди това е била два мандата кмет на близкото село Портитовци, а след това и „Връзки с обществеността” на общината. Съпругът й пък има малка строителна фирма. „Петрова сподели, че никой не й е отправял заплахи и не е влизала  в тежки конфликти. Няма обяснение за случилото се!”, каза кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

По случая е образувано досъдебно производство. Преди месеци в Бойчиновци изгоря автомобил и на друг общинар – специалист по етническите въпроси в местната управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право