Подпалиха кола на автотърговец и сеното на фермер в Монтанско

Снимка: Архив

Неизвестни все още апаши са запалили лек автомобил – собственост на автоджамбазин от Вършец, и сеното на земеделец в село край Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В четвъртък към 04,40 часа пламъци обхванали "БМВ 120 Д", паркирано пред дома на 26-годишния Асен И. във Вършец.

След подаден сигнал, огънят е бил загасен от екип на Противопожарната служба в града. Пожарът обаче повредил предната част на автомобила –двигател, калници, капак, броня, фаровете и предните гуми с джантите. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Автомобилът има застраховка „Автокаско”, най-вероятно колата е запалена заради неуредени сметки или бизнес конфликти.

Асен И. се занимава с внос и търговия със стари автомобили, казаха запознати. Същата нощ в село Горна Вереница, в местността "Край село" избухнал пожар, при който са изгорели 220 бали сено и 60 бали люцерна, собственост на 64-годишния Миладин Т. На мястото на пепелището е извършен оглед и е започнало разследване. За палежа има заподозрян, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право